Jerry en Mouse helpen bij de socialisatie van de honden...

Fan Ďe Rispinge
Border Collies & Laekense Herders

Telefoon: 0518 471228

 

info@fanerispinge.nl

www.fanerispinge.nl

Contact:

Informatie

De honden groeien op in huiselijke kring. Spelenderwijs raken de pups gewend aan soortgenoten, poezen, schapen, paarden en kippen. Gedurende de acht weken die ze bij hun moeder doorbrengen doorlopen ze een uitgebreid socialisatieprogramma waarin de kleinkinderen een vitale rol spelen.
Jarenlange ervaring maakt dat de pups opgroeien tot evenwichtige, zelfstandige individuen die zich in een roedel goed weten te handhaven.

Gerda en Kees staan nieuwe hondeneigenaren op verzoek met raad en daad terzijde maar ook voor de ervaren hondeneigenaar blijft het een belevenis om over zijn of haar hond te praten met deze twee ervaren mensen.

De Border Collies komen uit werkende lijnen maar zijn ook prima te gebruiken in andere takken van hondensport. Naast een blue merle lijn is er ook een klassieke zwart-witte en een bruine lijn.

De Belgische Herder kent vier variŽteiten, de Mechelaar, Tervuerense Herder, de Groenendaeler en de Laekense Herder, de ruwharige variant. Zonder vacht zouden alle vier de variŽteiten gelijk zijn.
Laekense Herders hebben zich gaandeweg ontwikkeld van klassieke, massieve honden tot een rankere, wat hoogbeniger variant.
Beide types zijn vertegenwoordigd hoewel ook de marktwerking niet aan de hondenkennels voorbijgaat.

als ze tijd hebben...

fotoís M. Jongenelen